ثبت نام شما با موفقیت انجام شد

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد فروشگاه آنلاین قنادباشی کاملا محفوظ می باشد

برای ثبت سفارش و پرداخت به شماره 09217923308 پیغام ارسال کنید.

همه چیز درباره قالب تفلون

همه چیز درباره قالب تفلون
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/08/07 0 نظر

پوشش قالب تفلون بیشتر روی فلزهای آلومینیوم و استیل برای کاهش قابلیت چسبیدن مواد و راحتی در تمیزی روکش می شود. این ماده مقاومت حرارتی بالا و مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد.

پوشش قالب تفلون بیشتر روی فلزهای آلومینیوم و استیل برای کاهش قابلیت چسبیدن مواد و راحتی در تمیزی روکش می شود. این ماده مقاومت حرارتی بالا و مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد.

 

همه چیز درباره قالب تفلون

همه چیز درباره قالب تفلون

روکش تفلون توسط دکتر روی جی پلانکت (Roy J. Plunkett) در سال 1938 میلادی کاملا اتفاقی کشف شد. این روکش که ماده‌ای پلیمری به نام پلی تترافلوئورواتیلن (Poly Tetra Fluoro Ethylene یا به اختصار PTFE) توسط شرکت آمریکایی دوپونت (DuPont) با نام تجاری تفلون (Teflon) معرفی و به بازار عرضه شد. این ماده نوعی پوشش نچسب و عایق الکتریسیته بود که هم مقاومت حرارتی بالا و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها داشت. پوشش تفلون بیشتر روی فلزهای آلومینیوم و استیل برای کاهش قابلیت چسبیدن مواد و راحتی در تمیزی روکش می شود. البته لازم به ذکر است که قالب تفلون دو نوع دارد یک لایه تفلون و ظروف دولایه تفلون که شامل آستری تفلون و روکش اصلی تفلون است.

 

از آنجا که میان تمامی پوشش‌های موجود، تفلون از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار بود، از آن در ظروف استفاده شد. اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا هم تفلون را بعنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده و با این وجود، محققان درباره استفاده از این ظروف هشدار داده‌اند؛ به‌طوری که اگر دقت کنید می‌بینید تا به حال، پشت سر هیچ ظرفی این همه حرف و حدیث نبوده است! ظروف تفلون از آلودگی محیط زیست گرفته تا سرطان‌زایی به هر چیزی متهم شده‌اند اما جالب اینجاست که هنوز هم از پرفروش‌ترین ظروف پخت‌وپز به شمار ‌می‌روند.

قالب های تفلون، در دنیای شیرینی پزی بسیار پرطرفدار هستند و خوشبختانه در سال های اخیر، نه تنها در رنگ مشکی بلکه در رنگ های مختلف تولید می شوند. تنها مشکل این روکش، آسیب پذیری و نیاز به دقت در نگهداری است. قالب تفلون به راحتی با سطوح تیز مخدوش شده و بعد از آسیب دیدن، به خصوص در حرارت بالا بسیار، استفاده از آن خطرناک است. علی رغم بعضی نظرات مخالف، اکثر متخصصین معتقدند که اگر از روکش تفلون بصورت صحیح استفاده شود از نظر سلامتی امن بوده و مشکل زا نیست. البته این قالب ها قابلیت تحمل حرارت بیش از 260 درجه سانتی گراد را ندارند.

قالب تفلون از جنس آلومینیوم یا استیل است که با یک لایه نچسب روکش شده و باعث می شود کیک به راحتی از قالب جدا شود. همانطور که در مطلب « چگونه بهترین قالب کیک را بخریم » ، اشاره شد، این قالب ها در بازار به نام قالب های تفلون معروف هستند. رنگ تیره آنها باعث می شود گرما را بخوبی جذب کند. بهتر است برای اینکه اطراف کیک زیاد قهوه ای و خشک نشود، دمای فر و زمان پخت را برای این نوع قالب ها کم کنید.

این قالب ها هم در طرح های ساده شکلی و هم میان تهی وجود دارند. یکی از معروف ترین قالب های تفلون، قالب کمربندی هست. برای آشنایی بیشتر با قالب کمربندی به مطلب «آشنایی با کاربرد های قالب کمربندی» بیشتر آشنا شوید.

در هنگام شستن و جدا کردن کیک از اجسام تیز یا سفت استفاده نکنید. چون ممکن است لایه نچسب آن آسیب ببیند و حالت نچسب بودن خودش را از دست بدهد. این قالب ها نسبت به قالب های آلومینیومی قیمت نسبتاً بالایی دارند.

البته در تولیدات داخلی، هنگام خرید قالب تفلون حتما به علامت استاندارد ملی توجه کنید و به دلیل پایین بودن قیمت، انواع غیراستاندارد را انتخاب نکنید. فقط قالبی را که در کارخانه‌هایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید می‌شوند، استاندارد هستند.

 

مزایای استفاده از قالب تفلون

– تحمل دمای سطحی تا 400 درجه سانتی گراد ( در بعضی از پوشش های سرامیکی تا دمای 1000 درجه).

– نچسب بودن و حذف فرآیند اسپری روغن به سطح قالب و هزینه های جانبی

– کاهش زمان در حین تولید

– جلوگیری از خوردگی قالب و استهلاک آن

– پایین آوردن ضریب اصطکاک

– مقاوم در برابر مواد شیمیایی

 

 

 

کاربرد روکش تفلون

امروزه تنوع استفاده از روکش های تفلون و قالب های تفلون بسیار زیاد شده است، اما بطور کلی می توان آن ها را به دسته بندی های زیر تقسیم کرد:

 

قالب های مسطح و سینی های کنگره دار (Indented Tray) کوچک

این نوع قالب ها برای نان همبرگر (Hamburger Buns)، کروسان ها، نان هات داگ (Hot Dog Rolls) و بعضی از شیرینی ها استفاده می شود.

 

قالب های کشیده شده عمیق (Deep-drawn Molds)

برای نان های ساندویج که با خمیر ها و نان های مختلفی تولید می شوند.

 

سینی های آلومینیومی سوراخ دار (Preforated) ، مسطح و کنگره دار

این قالب ها برای نان های فانتزی که باید نرم و لطیف باشند، مانند سینی باگت استفاده می شود.

 

قالب های ویژه

این قالب ها دارای تنوع زیادی هستند مانند سینی های پیتزا، قالب های تولید چوب شور یا نان های نمکی که بایستی روکش ویژه ای در تولید قالب های آن انجام شود.

 

 

نحوه نگهداری و استفاده از قالب تفلون

اگر شما هم گاهی از این ظروف استفاده می‌کنید، بایستی موارد زیر را به خاطر سپرده و رعایت کنید :


قالب تفلون را روی شعله مستقیم قرار ندهید

وقتی قالب تفلون روی شعله آتش در دمای بالاتر از 260 درجه سانتی‌گراد حرارت داده شوند، از لایه نچسب آن، گازی آزاد می‌شود که سمی و آزاردهنده است. مطالعات و تحقیقات ثابت کرده است که در اثر تجزیه لایه پوشاننده این نوع ظروف 15 نوع بخار سمی و سرطان زا ایجاد می شود. این مواد برای پرندگان سمی است و می‌تواند در انسان حالت‌هایی شبیه به آنفلوآنزا مانند احساس کسالت، سر گیجه و درد عضلانی ایجاد کند.

 

از قاشق‌های مناسب استفاده کنید

برای پیشگیری از ایجاد خش و خراش و جلوگیری از آسیب دیدن پوشش سطح داخلی قالب های تفلون قاشق های تیز را به کف ظرف نکشید و هنگام پخت کیک و شیرینی تنها از قاشق‌های چوبی و پلاستیکی که گوشه های تیز ندارند استفاده کنید.


این قالب ها را با ابر نرم بشویید

قالب تفلون را با ابر نرم بشویید تا در آن خراش ایجاد نشود. برای شستن این قالب ها از اسفنج زبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید. چون با این کار پوشش داخلی ظرف آسیب میبیند و احتمال آزاد شدن مواد سمی آن افزایش می یابد.


قالب هایی را که دارای خش هستند دور بیندازید

از قالب تفلونی که دچار آسیب شده‌اند و در اثر شست و شو یا کشیدن قاشق خراش‌هایی در آنها ایجاد شده است به هیچ وجه استفاده نکنید. احتمال ورود مواد زیان آور به بدن از طریق قالب تفلونی که هنگام پخت و پز آسیب دیده‌اند، بیشتر است.


قالب تفلون را تعمیر نکنید

به هیچ وقت برای صرفه‌جویی در اقتصاد خانواده قالب تفلون را تعمیر نکنید. قطعا در حین تعمیر خراش هایی روی قالب ایجاد می شود.

 

 

چگونه جنس قالب تفلون را تشخیص دهیم

در حال تکمیل است.

 

 

در تاریخ 1400/02/02 به روز رسانی شد.

 

استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

نظرات

whatsapp