ثبت نام شما با موفقیت انجام شد

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد فروشگاه آنلاین قنادباشی کاملا محفوظ می باشد

برای ثبت سفارش و پرداخت به شماره 09217923308 پیغام ارسال کنید.

چگونه دسری شیک و ساده درست کنیم

چگونه دسری شیک و ساده درست کنیم
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/04/04 0 نظر

دسر ها بخاطر جذابیت ظاهری و طعم های متنوع، طرفداران زیادی داشته و معمولا تهیه آن ها نیاز به زمان و هزینه خیلی زیادی ندارد. یک لیوان آب جوش و آب سرد، پودر ژله و قالب پلاستیکی برای تهیه دسری شیک و ساده کافی است.

دسر ها بخاطر جذابیت ظاهری و طعم های متنوع، طرفداران زیادی داشته و معمولا تهیه آن ها نیاز به زمان و هزینه خیلی زیادی ندارد. یک لیوان آب جوش و آب سرد، پودر ژله و قالب پلاستیکی برای تهیه دسری شیک و ساده کافی است.

 

چگونه دسری شیک و ساده درست کنیم

دسر ها بخاطر جذابیت ظاهری و طعم های متنوع، طرفداران زیادی داشته و معمولا تهیه آن ها نیاز به زمان و هزینه خیلی زیادی ندارد. یک لیوان آب جوش و آب سرد، پودر ژله و قالب پلاستیکی برای تهیه دسری شیک و ساده کافی است. دسرها نه تنها می تواند کودکان را به غذا خوردن تشویق کند بلکه در بین بزرگترها هم طرفداران زیادی دارد. برای تهیه دسر دو راه پیش رو دارید، یا از پودر های دسر نیمه آماده استفاده کنید یا با تهیه مواد و لوازم مورد نیاز برای تهیه دسر ، خودتان دسر مورد نظر را تهیه کنید.

در روش اول شما بعضی لوازم قنادی و قالب های دسر و پودر های نیمه آماده دسر لازم است. پودر های نیمه آماده دسر انواع مختلفی دارد، از پودر های میوه ای نیمه آماده ژله گرفته تا پودر های دسر های خاصی مانند دسر تیرامیسو ، چیز کیک ، فرنی ، پودینگ ها و ... را شامل می شود. در تصاویر زیر برخی از پودر های دسر های نیمه آماده نشان داه شده است:

 

پودر ژله موهیتو فرمند 100 گرمی پودر ژله انگور فرمند 100 گرمی پودر ژله تمشک آبی فرمند 100 گرمی پودر ژله پرتقال فرمند 100 گرمی
پودر ژله موهیتو پودر ژله انگور پودر ژله تمشک آبی پودر ژله پرتقال
پودر ژله آلبالو فرمند 100 گرمی پودر ژله آلوئه ورا فرمند 100 گرمی پودر ژله توت فرنگی فرمند 100 گرمی پودر ژله موز فرمند 100 گرمی
پودر ژله آلبالو پودر ژله آلوئه ورا پودر ژله توت فرنگی پودر ژله موز
پودر ژله انار فرمند 100 گرمی پودر ژله شاتوت فرمند 100 گرمی پودر پنکیک بن سا پودر نیمه آماده تیرامیسو 326 گرم
پودر ژله انار پودر ژله شاتوت پودر پنکیک پودر نیمه آماده تیرامیسو
پودر نیمه آماده فرنی رشد پودینگ نیمه آماده توت فرنگی رشد    
پودر نیمه آماده فرنی پودینگ نیمه آماده توت فرنگی    

 

اما اگر علاقه مند هستید که دسر خود را با سلیقه خودتان تهیه کنید، بسته به دسر مورد نظر خود مواد آن را شامل پودر ها، نشاسته ، ثعلب یا پودر آگار را تهیه کنید و بسته به رسپی (دستور تهیه) که دارید، دسر مورد نظر خود را آماده کنید.

 

چگونه دسری شیک و ساده درست کنیم

 

 

انواع دسر

کلمه ی « دسر» بیشتر در کشور هایی مانند آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند و ایرلند استفاده می شود. در حالی کلمه « پودینگ » بیشتر در کشورهایی مانند انگلستان و کشور های مشترک‌المنافع با انگلستان استفاده می شود. کشورهایی مانند « هند ». کلمه « پودینگ » بیشتر در خانواده های سطح بالا و یا متوسط استفاده می شود. در فرهنگ های سراسر جهان،  پی‌غذا یا دسر که معمولاً در پایان یک وعده غذایی مصرف می شود، به طور معمول جزو مواد غذایی شیرین می باشد.

واژهٔ دسر از واژه فرانسوی کهن « desservir » به معنی جمع کردن روی میز گرفته شده‌است. دسر های مشترک غربی عبارت اند از : « کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای ها و آبنبات ها» تنوع دسر ها را می توان در سراسر جهان یافت. از جمله روسیه که در هنگام صبحانه از دسر های بسیار متنوعی استفاده می کنند.

اولین دسر ها آبنبات هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی زنبور عسل ساخته شده بودند. قرون وسطی، زمانی که شکر برای اولین بار به صورت کلی تولید شد، مردم از طعم شیرینی ها لذت می بردند و شیرینی چیز جدیدی به حساب می آمد. اما چون شکر بسیار گران بود فقط افراد ثروتمند از شیرینی ها و دسر ها بهره مند بودند.

ریشه ی اولین دسر ها ی محبوب، مانند بستنی های منجمد شده، به قرون وسطی بر می گردد زمانی که خانواده ی سلطنتی درخواست یخ تازه ی طعم دار شده با عسل یا شربت میوه را کردند.

دسر ها طیف وسیعی از مواد غذایی را شامل می شوند که از ساده ترین آنها که ژله ها هستند. دسر های مانند تیرامیسو، پاناکوتا و ... برخی از انواع دسر ها هستند. برای آشنایی و تهیه این نوع دسر ها می توانید به بخش دستور تهیه ای دسر در مجله قنادباشی مراجعه کنید که بطور مثال « طرز تهیه دسر رومانف موزی » ، « طرز تهیه دسر چیز کیک سه رنگ » ، « طرز تهیه باقلوای شیرین و خوشمزه خانگی » و ... نمونه هایی از این دستورهای تهیه هستند.

 

دسر ها بسته به مواد تشکیل دهنده و نوع تهیه آن به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند:

ژله ها

ژله یکی از ساده ترین دسر ها هست و با یک لیوان آب جوش و آب سرد، پودر ژله و قالب پلاستیکی و با در هم آمیختن خلاقیت های خودتون، می تونید زیباترین دسر ها رو تهیه کنید. برای توضیحات بیشتر می تونید به مطلب « طرز تهیه ژله و تزیینات آن » مراجعه کنید.

 

پودینگ ها

پودینگ ها انواع مختلفی دارند. پاناکوتا نوعی پودینگه که برای تهیه اون میتونید به مطلب « طرز تهیه پاناکوتا ، دسر محبوب ایتالیایی » مراجعه کنید.

 

کارامل

کرم ها دسرهای خوشمزه و ماتی هستند که اصولا از ترکیب شیر ، شکر ، ژلاتین ، خامه و .... تهیه می شوند. کرم ها انواع و طعم های مختلف دارند که بعضی از آنها به صورت نیمه آماده در لوازم قنادی ها قابل تهیه هستند، مانند کرم کارامل ، کرم شانتی ، کاستارد ، پاناکوتا ، تیرامیسو ، کرم شکلات ، پودینگ های فوری و....

 

 

چیزکیک

چیز کیک یا کیک پنیری ، دسری اروپایی است که برای تهیه آن غالباً از پنیر خامه‌ای و پنیر ماسکارپونه استفاده می‌شود. این نوع کیک‌ها دو نوع دارند که یا پخته‌شده هستند یا غیرپخته که پس از آماده‌سازی در یخچال گذاشته می‌شوند تا آماده و سفت گردند.
کیک پنیر نیویورک اصیل‌ترین نوع کیک پنیر است که برای تهیه آن باید نکات زیادی رعایت شود. بعضی از چیز کیک ها هم با پایه بیسکوییت قابل تهیه هستند. اگر در منزل قصد تهیه چیز کیک را دارید و پخت کیک برای شما بسیار سخت است، می توانید از  پودر کیک های آماده در بازار نیز استفاده کنید.

 

برای نمونه و آشنایی با نحوه تهیه چیزکیک می تونید به مطالب زیر مرجعه کنید:

 

 

کیک بستنی

مطلب در حال تکمیل است.

 

دسر های مخصوص مانند تیرامیسو ، پاناکوتا

با اینکه پاناکوتا نوعی پودینگ هست، اما بخاطر تنوع زیاد اون خودش یک دسته از دسر ها هست. برای آشنایی با تهیه اون، به مطلب « طرز تهیه پاناکوتا ، دسر محبوب ایتالیایی » مراجعه کنید.

 

انواع باقلوا

مطلب در حال تکمیل است.

 

انواع دسرهای ایرانی و محلی

دسر های ایرانی محلی تنوع بسیاری دارد که شله زرد، فرنی، شیر برنج نمونه هایی از آن است.

مطلب در حال تکمیل است.

 

 

چه لوازم و ابزاری برای تهیه دسر نیاز داریم

برای تهیه دسر بسته به نوع آن می توانید از قالب های آلومینیوم ، قالب های تفلون، قالب های سیلیکون ، قالب های پلاستیکی و یا برخی ابزار های ژله تزریقی استفاده کنید. ساده ترین نوع این لوازم ، قالب های پلاستیکی هستند که بیشتر برای تهیه ژله ، کارامل ، دسر بستنی و ... استفاده می شوند.

در ادامه با برخی از نمونه های تهیه شده با قالب پلاستیک آشنا می شوید:

 

پودر ژله موهیتو فرمند 100 گرمی      
پودر ژله موهیتو      
       

 

 

 

مطلب در حال تکمیل است.

 

 

انواع مواد لازم در تهیه دسر

مواد بسیار متنوعی در تهیه دسر می تواند استفاده شود که پودر ژلاتین، پودر آگار و .... از جمله آنها هستند که در ادمه با برخی از آنها آشنا می شویم.

 

 

ژلاتین ماده اصلی تشکیل دهنده ژله ها

ژلاتین یک ماده پروتئینی کلوئیدی و قدیمی ترین ماکرومولکولی است که از هیدرولیز کلاژن موجود در پوست، استخوان و بافت پیوندی حیوانات از جمله دام ، طیور و آبزیان بدست می آید . کلاژن بخش اصلی بافت پیوندی است که قسمت اعظم پروتئین های Credit union fees پوست، رگ ها، بافت های پیوندی و پروتئین های استخوان و غضروف  را تشکیل می دهد. این مواد در آب جوش و بخار آب گرم حل شده و تولید ژلاتین مینماید.

در صنایع غذایی در تهیه مارمالادها، ژله ها، شیرینی جات، بستنی ها و غیره به کار می رود که به آسانی در بدن جذب شده و به هضم سایر مواد غذایی از طریق تشکیل امولسیون با چربی ها و پروتئین ها کمک مین ماید. همچنین ژلاتین به عنوان یک عامل شفاف کننده در نوشیدنی ها و آب میوه جات و نیز در صنایع داروسازی برای تهیه کپسول های دارویی و قرص ها به کار می رود.

بخشی از ژلاتین تولید شده در جهان از پوست و استخوان خوک تهیه می گردد که مصرف آن از لحاظ شرعی در کشورهای مسلمان اشکال دارد . همچنین بیماری جنون گاوی تاکنون دام های زیادی را در اروپا وکشورهای دیگر مبتلا کرده است و خطر انتقال آن به انسان توسط ژلاتین تولیدی از پوست و استخوان این دام ها وجود دارد. جایگزینهای ژلاتین می توان به پکتین ، پکتین،  سی ام سی CMC، گوار گام، کاراگینان و دیگر صمغ ها اشاره کرد که  خاصیت ژل کنندگی و قوام دهندگی دارند اما هیچکدام نمی توانند جایگزین مطلق ژلاتین باشند.

 

 

همه چیز درباره پودر ژلاتین

پودر ژلاتین محصولی ترد و کمابیش بیمزه است که به عنوان عامل ژله ای‌ کننده در صنایع غذایی، داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی خصوصا در ساخت برخی آبنبات‌های چسبناک و نیز فراورده‌هایی مانند ژله، مارشمالو (marshmallow) و برخی ماستهای کم‌چرب به‌کار برده می شود.

 

تعیین قدرت ژلی ژلاتین

خصوصیت مهمی که ارزش ژلاتین تجارتی را تعیین می کند سختی ژل است که این سختی با قدرت ژلی مشخص می گردد که به آن بلوم Bloom ژلاتین می گویند. هرچفدر بلوم ژلاتین بالاتر باشد

درجه سختی ژل آن بالاتر است.

مقدار بلوم ژلاتین های تجارتی معمولاً 50 تا 300 گرم می باشد اگر ژلاتین قدرت ژلی شدن خوبی داشته باشد ، ژلاتین با بلوم قوی و اگر قدرت ژلی شدن خوبی نداشته باشد ، ژلاتین با بلوم ضعیف نامیده می شود.

 

 

کاربرد های پودر ژلاتین

کاربردهای پودر ژلاتین بسیار متنوع است ازصنایع غذایی در تهیه مارمالادها، ژله ها، شیرینی جات، بستنی ها گرفته تا داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی را شامل می شود. در ادامه با برخی کاربردهای پودر ژلاتین آشنا می شویم.

 

کاربرد ژلاتین در  صنعت شکلات و قنادی

-  ایجاد بافت شیشه ای و الاستیک پاستیل

-  عامل ژل کنندگی و براقیت ژله ها

- تافی وآبنبات های مغز دار

- مارشمالو به عنوان عامل ایجاد کف

- محصولات قنادی، روکش کیکها،آیسینگها به عنوان عامل جلادهنده

 

کاربرد ژلاتین در آب میوه ها و نوشیدنی

پودر ژلاتین در آب میوه ها و نوشیدنی به عنوان شفاف کننده کدورت آب میوه و کنسانتره و لبنیات استفاده می شود.

 

کاربرد ژلاتین در صنعت لبنیات و بستنی

- بستنی ، کرم کارامل و موسها

- خامه ها وکرمها   به عنوان عامل بلوکه کننده آب و استابیلایزر و قوام دهنده ها

- ماست به عنوان استابلایزر وسفت کننده

- پنیرهای خامه ای به عنوان استابلایزر و ایجاد یک دلمه سفت

 

کاربرد ژلاتین در صنعت گوشت  و غذاهای آماده

- سوسیس و کالباس به عنوان باند کننده آب

- غذاهای آماده و کنسروها وسسها و سوپهای آماده

- به عنوان غلظت دهنده و کاهش آب در دسترس برای میکروارگانیزمها

 

کاربرد ژلاتین در نان و خمیرها

- تقویت پروتئین آرد و افزایش الاستیسیته آن

- افزایش جذب آب خمیر و کاهش مصرف نمک

- غنی سازی محصول توسط اسیدآمینه های موجود در

 

 

 

پودر آگار و کاربرد آن در تهیه ژله

پودر آگار آگار ، صمغی است که قویترین ژل ساز بوده و حتی در غلظت 0/4 درصد هم فرآیند ژل سازی را انجام می دهد. بزرگ ‌ترین مزیت این پودر فقدان کالری بودن آن است. این پودر در دمای 30-40 درجه سانتیگراد ژل می شود ولی تا دمای 80-90 درجه این حالت ژلی را حفظ می کند.

کشور تولیدکننده : چین

 

 

پودر آگار آگار چیست ؟

پودر آگار آگار که از جلبک‌های کوچک قرمز رنگی از طبقه رودوفیه بدست می آید، در آب سرد نامحلول بوده ولی در آب جوش براحتی حل می شود. این پودر در درجه حرارت بالاتر می تواند حالت ژلی خود را حفظ نماید، بطوریکه در دمای 30-40 درجه سانتیگراد ژل می شود ولی تا دمای 80-90 درجه این حالت ژلی را حفظ می کند.

این صمغ قویترین ژل ساز است که درغلظت 0/4 درصد هم این فرآیند ژل سازی را انجام می دهد، ضمن اینکه بزرگ ‌ترین مزیت آن، نداشتن کالری است.

 

 

کاربرد پودر آگارآگار

پودر آگارآگار کاربردهای فراوانی دارد که مهمترین آنها این است که بخاطر خاصیت ژل کنندگی زیاد برای تهیه ژله استفاده می شود. همچنین برای فرم دادن و ثابت نگه داشتن شکل خامه نیز استفاده می شود. به کارگیری این پودر، در محصولات آردی و نان، زمان بیات شدن آن را به تعویق می اندازد. دیگر کاربرد پودر آگار ، بعنوان ماده امولسیون کننده و پایدارکننده است که در عصاره میوه ها و دسرهای منجمد و بستنی و ماست و پنیر مورد استفاده قرار دارد .

پودر آگار آگار یک بافت دهنده مناسب در محصولات مختلف لبنی است و با داشتن خاصیت استابیلایزری و امولسیفایری در صنایع لبنی نیز استفاده می شود. از ویژگیهای این پودر دوز پایین مصرف آن است که سبب ایجاد بافت مناسب مقرون به صرفه و اقتصادی است. بدیهی است که با توجه به خاصیت ژل سازی بعنوان جایگزین ژلاتین تیر در محصولات ژله ای بکار می رود .

با توجه به پایه گیاهی آگار آگار ، این افزودنی برای گیاه خوارانی که ژله پایه حیوانی نمی خورند، مناسب است . چون این ماده فاقد کالری است، افرادی که قصد لاغری و کم کردن وزن دارند از این پودر استفاده می کنند. در ضمن این پودر در معده حجیم شده و چربی‌ها و قندها را جذب می کند و سبب سیری زود هنگام می شود.

 

توجه نمایید که به علت خاصیت ملینی، پودر آگار آگار نباید زیاد استفاده گردد و می‌تواند مشکل‌ساز شود.

مطلب در حال تکمیل است.

 

 

این مطلب در تاریخ 1400/02/29 به روز رسانی شد.

 

استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

نظرات

whatsapp